• Project Type: Residential
  • Location: Blackrock Co. Dublin
  • Description: Attic conversion, extension and refurbishment
  • Who lives here: Family with 3 children
  • Type of house: Detached house

Unlocking untapped potential

This project started as a desire to convert the attic space to create a studio for our client to paint in. Once we started to explore the options the project evolved into the complete reconfiguration of the first floor to create a master suite and the extension of the ground floor to connect more with the garden.

The clients wanted a contemporary look. Black glazing was used throughout the house, the flooring in the open plan kitchen living and dining space is polished concrete and the monochrome colour palette of greys and whites is softened by introducing texture with timber paneling and flooring.